Jump to content
Double Fine Action Forums
Sign in to follow this  
Makenshi

Mode not supported [FIX FOR WHEN ALL OTHER FIXES DON'T WORK]

Recommended Posts

Hello all

I have a problem while trying to boot up The Cave. My screen goes black and I receive "Mode not supported".

Now I have looked at this problem all over the internet and I am unable to find a solution.

I have tried screen.dat, I have tried setting launch options. I am using a flat screen HD TV but I am connecting via VGA not HDMI.

From GPU > DVI-to-VGA adapter > VGA cable > HDTV.

Windows 7 home Premium

i7 3.4GHz

Nvidia GTX560

6GB RAM

Asus PT6

850w PSU

V8 turbo CPU cooler

No overclocking is going on, and I have max case fans my LCD temp control on front of my PC says that nothing is over heating and my system is well maintained and looked after. I am no techy but I am pretty sure the problem is with signals going down VGA to my HDTV. Either VGA cannot take the signal or my HDTV that has a resolution of 1360x768 cannot take the incoming signal that I believe is a much higher resolution.

Can anyone help me with a fix? Can double fine release a fix for what is a common set up?

Any help is very much appreciated because I still have yet to enjoy yet another game from the legend himself.

Kind regards

Mak

EDIT: Since no answers have been found for my problem, swapping the VGA cable for HDMI worked SO. This game dose not support VGA cables, the devs need to put this information with the game since ppl that don't have HDMI GPU will not be able to play this game.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...